Profiel

Lars van Tuin (Amsterdam, 1963) is een executive coach en onderzoeker. Hij werkt met leiders aan het ontwikkelen van een werkcultuur waar excellentie in performance samengaat met persoonlijke groei en ontwikkeling. Het bevorderen van welzijn en motivatie staan centraal in zijn werk.

lars van tuin artwork

Werk biedt mensen een omgeving waarin zij zich kunnen ontplooien en bijdragen aan een duurzame toekomst voor allen.

Werk speelt een centrale rol in het leven van mensen. Een groot deel van ons leven brengen we door op het werk en met werken. Goed werk draagt bij aan het gevoel van waardigheid en een betekenisvol leven.

Wat is er mooier dan werk en organisaties zo inrichten en aansturen dat mensen er energie van krijgen en trots aan ontlenen. Een werkplek waar je sterker en weerbaarder wordt.

In de zomer van 1962 schreef Abraham Maslow (1998) in zijn notities “(…) proper management of the work lives of human beings, of the way in which they earn their living, can improve them and improve the world and in this sense be a utopian or revolutionary technique” (p. 1).

We zijn inmiddels 60 jaar verder. De neoliberale waarden van de laatste 40 jaar hebben menselijke en natuurlijke hulpbronnen uitgeput. Ongelijkheid in inkomen en kansen zijn verdiept. Psychosociale stress en sociale onrust zijn het gevolg. Het is tijd om het anders te doen en de Sustainable Development Goals van de United Nations bovenaan de agenda te plaatsen.

Waardigheid, zelfbeschikking, plezier, groei, leren, verbonden met jezelf en elkaar.

Lars van Tuin (Amsterdam, 1963) is een executive coach en onderzoeker. Hij werkt met leiders aan het ontwikkelen van een werkcultuur waar excellentie in performance samengaat met persoonlijke groei en ontwikkeling. Het bevorderen van welzijn en motivatie staan centraal in zijn werk.

De ingrediënten waarmee Lars werkt in coaching en leiderschapsontwikkeling zijn leiderschap, purpose, waarden en het voldoen aan psychologische basisbehoeften.

De instrumenten waarmee hij werkt zijn, lezingen, motivatieworkshops, een-op-een coaching, team retreats, training, en complete leiderschapsontwikkelingsprogramma’s. Hij werkt evidence-based en ondersteunt organisaties ook met wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van interventies.

Lars heeft een werkgeschiedenis bij de semi-overheid en in telecommunicatie. Zijn laatste betrekking was business development manager met een verantwoordelijkheid voor internationale internet-provider strategie en fusies en overnames in Internet en media.

Als coach heeft hij ervaring in diverse organisaties en bedrijfstakken, waaronder Automotive, Financial Services, Oil & Gas, Telecommunicatie, Home Appliances, Pharma, en Retail.

Hij was mentor- en programcoach bij de vooraanstaande Amerikaans-Chileense coaching school Newfield Network (Co, USA) en werkte in hun programma’s in Azië, Europa, Zuid-Afrika en de VS. Hij was ook coach en gastdocent in het Global Leadership Program aan de International Christian University (ICU), Tokyo, Japan. Op dit moment is hij als executive coach en leadership associate verbonden aan het Center for Creative Leadership.

Lars is cum laude afgestudeerd in politicologie aan de Universiteit van Amsterdam (1992) en specialiseerde zich in politieke theorie, moraliteit en gemeenschap. Hij is gepromoveerd in psychologie aan de Universiteit van Utrecht (2021) op een studie naar leiderschap, purpose, waarden en motivatie. Hij heeft postdoctorale programma’s gevolgd aan Ashridge College (UK, 1998) en IMD (Lausanne, CH, 2001) Hij is gecertificeerd als Professional Certified Coach (PCC, 2008) bij de International Coach Federation (ICF) en Newfield Certified Ontological Coach (NCOC, 2008) bij Newfield Network (USA).