Incompany

lars van tuin artwork
lars van tuin artwork
lars van tuin artwork

Werken met motivatie

Wij begeleiden uw organisatie bij het ontwikkelen en implementeren van een optimale werkomgeving voor uw werknemers en leidinggevenden, met consultancy, training, en coaching. Resultaten zijn een hogere bevlogenheid, creativiteit en welzijn bij een sterkere performance. Maar ook minder frustratie, stress en verzuim

Op basis van consultancy begeleiden van uw organisatie. In de eerste plaats directieteam en senior management.

Met heldere en meetbare doelen gaan we met elkaar aan de slag om met behulp van ons model de organisatie te ondersteunen met het realiseren van het gewenste werkklimaat. Onze aanpak creëert hogere motivatie en performance, lagere psychosociale stress en verlaagt het burn-out risico.

Onderdelen van begeleiding door consultancy:

 • Intake en bespreken van de doelen
 • Data verzamelen d.m.v. survey en interviews
 • Presenteren van de resultaten en opzetten van een aanpak
 • Begeleiding directieteam en senior management bij de implementatie van de aanpak
 • Zo nodig training en coaching van directieteam of individuele leden om de aanpak te leren belichamen en uit te dragen
 • Evidence-based: dus met gebruik van data om impact en resultaat te monitoren en meten

In een praktijk traject wordt de implementatie van de aanpak door coaches en trainers begeleid in aanvulling op de consultancy met de directie en/of senior management.

Praktijktrajecten lopen over een langere periode, meestal tussen de acht en twaalf maanden en bestaan uit meerdere één of meerdaagse workshops, intervisiesessies en persoonlijke coaching.

Designprincipe: Co-creatie. Deelnemers worden betrokken in het programma ontwerp en stellen zelf de doelen op in overleg met directie/senior management en de begeleiders.

In de workshops en trainingen voor leidinggevenden leren de deelnemers onder meer:

 • Wat is bevlogen leiderschap?
 • Hoe ga ik het gesprek aan over purpose en waarden?
 • Wat is motivatie en hoe bevorder ik dat in de interactie met de medewerkers?
 • Hoe werkt co-creatie?
 • Coachend leidinggeven
 • Intervisie als instrument
 • Moeilijke gesprekken

Tevens kan gebruik gemaakt worden van assessments, zoals MBTI, Insights Discovery, CCL Leadership 360, Firo-B, ISI en anderen. Assessments helpen leidinggevenden om hun zelfbewustzijn te vergroten en hun interactie met medewerkers effectiever te maken en zijn een goede aanvulling op een leiderschapsontwikkelingstraject.

Het praktijktraject kan worden uitgebreid door ook de medewerkers en lagere leidinggevenden mee te nemen in een programma dat speciaal voor hen en met hen is opgesteld. Dit leidt tot nog betere resultaten.

Het betrekken van medewerkers en lagere leidinggevenden helpt om draagvlak te ontwikkelen voor de aanpak, zeker als medewerkers betrokken zijn bij het opstellen van de doelen van de organisatie in termen van purpose en waarden. Ook met het stellen van concrete doelen zijn resultaten te bereiken die de verwachtingen overtreffen. Groepsgrootte vanaf 25 tot 200-500 man.

Lars begeleidt directieleden en senior management in vraagstukken over persoonlijk leiderschap en functioneren. De coachingsaanpak is diepgaand en intens en leidt tot zelfinzicht, meer plezier en stressvrij functioneren.

Lars is internationaal gecertificeerd als Professional Certified Coach door de International Coach Federation (www.coachingfederation.org) en als Newfield Certified Ontological Coach bij Newfield Network (https://newfieldnetwork.com)

Coachingsmethodiek: Ontological coaching, Immunity to Change.

Bekijk referenties op https://www.linkedin.com/in/larsvantuin/ onder Recommendations